DSpace
 

Thai Agricultural Research Repository >
Research Institute >
Ministry of Agriculture and Cooperatives >
Rice Department >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://anchan.lib.ku.ac.th/agnet/handle/001/2104

ARN: TH201000002035
Authors: Ronnachai Changsri
Kunnika Naklang
Parkpian Arunyanart
Nongrat Nilpanit
Luechai Arayarungsarit
Narawoot Piyachoatskulchai
Prasert Vooticumpee
Chirapha Phutthawong
Somphong Sukkhet
Thani Chuenban
รณชัย ช่างศรี
กรรณิกา นากลาง
พากเพียร อรัญนารถ
นงรัตน์ นิลพานิชย์
ลือชัย อารยะรังสฤษฎ์
ณราวุฒิ ปิยโชติสกุลชัย
ประเสริฐ วุฒิคัมภีร์
จิรภา พุทธวงศ์
สมพงษ์ สุขเขตต์
ธานี ชื่นบาน
Authors' affiliation: Rice Department, Bangkok (Thailand). Bureau of Rice Research and Development. Surin Rice Research Center
Rice Department, Bangkok (Thailand). Bureau of Rice Research and Development. Surin Rice Research Center
Rice Department, Bangkok (Thailand). Bureau of Rice Research and Development. Surin Rice Research Center
Rice Department, Bangkok (Thailand). Bureau of Rice Research and Development. Surin Rice Research Center
Rice Department, Bangkok (Thailand). Bureau of Rice Research and Development. Surin Rice Research Center
Rice Department, Bangkok (Thailand). Bureau of Rice Research and Development. Surin Rice Research Center
Rice Department, Bangkok (Thailand). Bureau of Rice Research and Development. Surin Rice Research Center
Rice Department, Bangkok (Thailand). Bureau of Rice Research and Development. Surin Rice Research Center
Rice Department, Bangkok (Thailand). Bureau of Rice Research and Development. Surin Rice Research Center
Rice Department, Bangkok (Thailand). Bureau of Rice Research and Development. Surin Rice Research Center
Authors' affiliation (Thai): กรมการข้าว สำนักวิจัยและพัฒนาข้าว ศูนย์วิจัยข้าวสุรินทร์
กรมการข้าว สำนักวิจัยและพัฒนาข้าว ศูนย์วิจัยข้าวสุรินทร์
กรมการข้าว สำนักวิจัยและพัฒนาข้าว ศูนย์วิจัยข้าวสุรินทร์
กรมการข้าว สำนักวิจัยและพัฒนาข้าว ศูนย์วิจัยข้าวสุรินทร์
กรมการข้าว สำนักวิจัยและพัฒนาข้าว ศูนย์วิจัยข้าวสุรินทร์
กรมการข้าว สำนักวิจัยและพัฒนาข้าว ศูนย์วิจัยข้าวสุรินทร์
กรมการข้าว สำนักวิจัยและพัฒนาข้าว ศูนย์วิจัยข้าวสุรินทร์
กรมการข้าว สำนักวิจัยและพัฒนาข้าว ศูนย์วิจัยข้าวสุรินทร์
กรมการข้าว สำนักวิจัยและพัฒนาข้าว ศูนย์วิจัยข้าวสุรินทร์
กรมการข้าว สำนักวิจัยและพัฒนาข้าว ศูนย์วิจัยข้าวสุรินทร์
Title: ความยั่งยืนของข้าวอินทรีย์สุรินทร์: บนเส้นทางมาตรฐานการผลิตพืชอินทรีย์ กรมวิชาการเกษตร
Sustainable of Surin organic rice: On the way of organic crop standard, DOA
Corporate authors (Thai): Rice Department, Bangkok (Thailand). Bureau of Rice Research and Development
Citation: [Proceedings of rice and temperate cereal crops annual conference 2007], Bangkok (Thailand), p. 193-201
Format Extent: 314 p.
Issue Date: 2007
Language: Th
Keywords: Organic rice
Organic crop standard
Sustainable
Surin province
Subject Classification(ASC): F08
F04
AGROVOC: Oryza sativa
Organic agriculture
Standardizing
Quality controls
Production controls
Certification
Sustainability
Thailand
Abstract: Organic Rice Certification at Surin was begun in 2003 by the National Bureau of Agricultural Commodity and Food Standards (ACFS) as an accreditation body (AB). The ACFS tried to work with the Organic Institute of the Department of Agriculture (DOA) as a certification body (CB) and the Office of Agriculture, Surin Province. Many inspectors from Office of Agricultural Research and Development Region 4 (OARD4) and DOA had been inspected organic rice fields in Surin. The certification process system is developed yearly. During 2003-2006, there are 4378 farmers applied for organic rice certification but only 895 farmers were certified. The main reasons that many farmer's fields could not past inspection were: chemical fertilizer were applied, the bunds could not prevent the risk of contaminated water from chemical rice field and the usage of uncertified granule organic fertilizer. Farmers did not understand the standards for organic crop production. They applied for the certification because they wanted to support the government policy. The inspectors suggested that many obstructions of the sustainability of organic rice production such as lack of crop and animal diversity in their farms: use of substances foreign to their farms and the weakness of farmer's group. To sustain the organic farming system in the future, government must educate the farmers (producers), consumers, promote the group of farmer to produce, processing and support some production materials.
Format Extent: 314 หน้า
Availability : Rice Department, 50 Phahon Yothin Road, Chatuchak, Bangkok 10900, Thailand
Availability: กรมการข้าว
Appears in Collections:Rice Department

Files in This Item:

File Description SizeFormat
RIC020098c.pdf176.21 kBAdobe PDFView/Open
RIC020098b.pdf189.95 kBAdobe PDFView/Open
RIC020098a.pdf835.02 kBAdobe PDFView/Open

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2009  The DSpace Foundation - Feedback