DSpace
 

Thai Agricultural Research Repository >
Academic Institution >
Kasetsart University >
Institute of Food Research and Product Development >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://anchan.lib.ku.ac.th/agnet/handle/001/5125

ARN: TH201200005043
Authors: Pracha Boonyasirikool
Maradee Phongpipatpong
Chulaluck Charunuch
Tavisa Lohana
Vayooha Sontes
ประชา บุญญสิริกูล
มาฤดี ผ่องพิพัฒน์พงษ์
จุฬาลักษณ์ จารุนุช
ตวิษา โลหะนะ
วายุห์ สนเทศ
Authors' affiliation: Kasetsart University, Bangkok (Thailand). Institute of Food Research and Product Development
Kasetsart University, Bangkok (Thailand). Institute of Food Research and Product Development
Kasetsart University, Bangkok (Thailand). Institute of Food Research and Product Development
Kasetsart University, Bangkok (Thailand). Institute of Food Research and Product Development
Kasetsart University, Bangkok (Thailand). Institute of Food Research and Product Development
Authors' affiliation (Thai): มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร
Title: ผลของความชื้นและขนาดอนุภาคของข้าวโพดบดที่มีต่อคุณลักษณะบางประการของผลิตภัณฑ์ที่ได้จากเครื่องเอ็กซ์ทรูดเดอร์แบบสกรูคู่
Effect of feed moisture and particle size on some characteristics of corn extrudates produced by corotating twin screw extruder
Corporate authors (Thai): -
Format Extent: 13 l.
Issue Date: [n.d.]
Language: tha
Keywords: Corn extrudates produced
Characteristics
Particle size
Extruder
Moisture content
Subject Classification(ASC): Q02
Q04
AGROVOC: Maize
ข้าวโพด
Snack foods
อาหารขบเคี้ยว
Breakfast cereals
อาหารเช้าธัญพืช
Processed products
ผลิตภัณฑ์แปรรูป
Raw materials
วัตถุดิบ
Equipment
เครื่องมือและอุปกรณ์
Extrusion
การกดอัดเป็นรูป
Quality
คุณภาพ
Moisture content
ปริมาณความชื้น
Dimensions
มิติ
Abstract: corotating twin screw extruder was used together with response surface rnethodology to study the effect of feed moisture content and particle size on the characteristics of corn extrudates.The operating conditions were fixed at screw speed 250 rpm, banel temperature 140'C, fecd rate 16 kg/hr. The independent variables were selected at 4 levels (13.62,15.16, 16.66 and lg.llo/o wb) for feed moisture contents and at 5levels (0.18,0.38,0.84, 1.01, 1.35 mm.) for parriclc sizc. Response variables were expansion ratio, bulk density. breaking force, water absorption index and water solubility index. Regression analysis showed that change in all responses for corn extrudates were promoted by feed moisture content rather than partide size of feed. The seconcl ordcr polynomial equation obtained for cach response was observcd a satisfactory correlation.
Right: ลิขสิทธิ์เป็นของเจ้าของบทความแต่เพียงผู้เดียว
สงวนลิขสิทธิ์ตามพระราชบัญญัติลิขสิทธิ์ พ.ศ. 2537
เอกสารนี้สงวนไว้สำหรับการใช้งานเพื่อการศึกษาเท่านั้น ไม่อนุญาตให้นำไปใช้ประโยชน์ด้านการค้า ไม่ว่ากรณีใด ๆ ทั้งสิ้น อีกทั้งห้ามมิให้ดัดแปลงเนื้อหา และต้องอ้างอิงถึงเจ้าของเอกสารทุกครั้งที่มีการนำไปใช้
Type: PhysicalObject
Format Extent: 13 แผ่น
Availability : Food Information Center, Institute of Food Research and Product Development, Kasetsart University, P.O. Box 1043, Kasetsart, Chatuchak, Bangkok 10903, Thailand;
Availability: ศูนย์สารนิเทศทางอาหาร สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์;
Appears in Collections:Institute of Food Research and Product Development

Files in This Item:

File Description SizeFormat
ผลของความชื้นและขนาดอนุภาคของข้าวโพดบดที่มีต่อคุณลักษณะบางประการของผลิตภัณฑ์ฯ.pdf537.17 kBAdobe PDFView/Open

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2009  The DSpace Foundation - Feedback