DSpace
 

Thai Agricultural Research Repository >
Academic Institution >
Kasetsart University >
Institute of Food Research and Product Development >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://anchan.lib.ku.ac.th/agnet/handle/001/5126

ARN: TH201200005044
Authors: Chulaluck Charunuch
Kritsana Temtrakool
Saovaluk Runggaeng
Urai Paosungthong
Warunee Varanyanond
จุฬาลักษณ์ จารุนุช
กฤษณะ เต็มตระกูล
เสาวลักษณ์ รุ่งแจ้ง
อุไร เผ่าสังข์ทอง
วารุณี วารัญญานนท์
Authors' affiliation: Kasetsart University, Bangkok (Thailand). Institute of Food Research and Product Development
Kasetsart University, Bangkok (Thailand). Institute of Food Research and Product Development
Kasetsart University, Bangkok (Thailand). Institute of Food Research and Product Development
Kasetsart University, Bangkok (Thailand). Institute of Food Research and Product Development
Kasetsart University, Bangkok (Thailand). Institute of Food Research and Product Development
Authors' affiliation (Thai): มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร
Title: Product development of full fat soy flour to produce healthy protein and snack food for small-scale industry
Corporate authors (Thai): -
Format Extent: 1 l
Issue Date: [n.d.]
Language: eng
Keywords: Full fat soy flour
Protein food
Snack food
Village texturizer
Subject Classification(ASC): Q03
Q04
AGROVOC: Snack foods
อาหารขบเคี้ยว
Health foods
อาหารเพื่อสุขภาพ
Soybean flour
แป้งถั่วเหลือง
Product development
การพัฒนาผลิตภัณฑ์
Small enterprises
วิสาหกิจขนาดเล็ก
Texturizing
การเกิดเนื้อสัมผัส
Equipment
เครื่องมือและอุปกรณ์
Organoleptic analysis
การวิเคราะห์ทางประสาทสัมผัส
Abstract: Village texturizer has been constructed in this research for developing healthy protein and snack food products from full fat soy flour. Owing to uncomplicated technology, lower production and maintenance cost, this machine which operating with optimum pressure and temperature to make the food products cook and puff is suitable for application in small2scale industry. The construction has developed into 2 categories ; 1) use stainless steel in stead of mild steel for safety of food and 2) modify the machine from manual operation to automatic with pneumatic system for the convenient and easy operation at constant time and pressure. In the experiment, full fat soy flour was produced with low heat treatment and use as raw material in the production of healthy protein and snack food. For protein food, it was varying with mixture (full fat soy four : sesame residue = 100: 0, 90: 10%), temperature (180, 200, 220 oC) and pressure (5, 7 bar), meanwhile the experiment of snack food was varying with mixture (full fat soy flour : tapioca flour = 20 : 80, 30 : 70%), temperature (150, 170 oC) and pressure (3, 5, 7 bar). The products were investigated for appearance, water holding capacity (only protein food), texture (hardness and chewiness/crispiness) and sensory evaluation. Finally, both of finished products at optimum operating conditions were evaluated in pattern of nutrition labeling. Key words : full fat soy flour, protein food, snack food, village texturizer
Right: ลิขสิทธิ์เป็นของเจ้าของบทความแต่เพียงผู้เดียว
สงวนลิขสิทธิ์ตามพระราชบัญญัติลิขสิทธิ์ พ.ศ. 2537
เอกสารนี้สงวนไว้สำหรับการใช้งานเพื่อการศึกษาเท่านั้น ไม่อนุญาตให้นำไปใช้ประโยชน์ด้านการค้า ไม่ว่ากรณีใด ๆ ทั้งสิ้น อีกทั้งห้ามมิให้ดัดแปลงเนื้อหา และต้องอ้างอิงถึงเจ้าของเอกสารทุกครั้งที่มีการนำไปใช้
Type: Image
PhysicalObject
Format Extent: 1 แผ่น
Availability : Food Information Center, Institute of Food Research and Product Development, Kasetsart University, P.O. Box 1043, Kasetsart, Chatuchak, Bangkok 10903, Thailand;
Availability: ศูนย์สารนิเทศทางอาหาร สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์;
Appears in Collections:Institute of Food Research and Product Development

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Product development of full fat soy flour to produce healthy protein and snack food for small-scale industry.pdf858.21 kBAdobe PDFView/Open

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2009  The DSpace Foundation - Feedback