DSpace
 

Thai Agricultural Research Repository >
Academic Institution >
Kasetsart University >
Institute of Food Research and Product Development >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://anchan.lib.ku.ac.th/agnet/handle/001/5140

ARN: TH201200005058
Authors: Patcharee Tungtrakul
Warunee Varanyanond
Vipa Surojanametakul
Ladda Wattanasiritham
พัชรี ตั้งตระกูล
วารุณี วารัญญานนท์
วิภา สุโรจนะเมธากุล
ลัดดา วัฒนศิริธรรม
Authors' affiliation: Kasetsart University, Bangkok (Thailand). Institute of Food Research and Product Development
Kasetsart University, Bangkok (Thailand). Institute of Food Research and Product Development
Kasetsart University, Bangkok (Thailand). Institute of Food Research and Product Development
Kasetsart University, Bangkok (Thailand). Institute of Food Research and Product Development
Authors' affiliation (Thai): มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร
Title: Accumulation of gamma-aminobutyric acid (GABA) in non-waxy and waxy rice germ during water soaking
การเพิ่มปริมาณกรดแกมมา- แอมิโนบิวเทริกในคัพภะข้าวเจ้าและข้าวเหนียวโดยการแช่น้ำ
Corporate authors (Thai): -
Format Extent: 4 l.
Issue Date: 2006
Language: eng
Keywords: Accumulation
GABA
Rice germ
Gamma-aminobutyric acid
Waxy rice
Subject Classification(ASC): F60
AGROVOC: Oryza sativa
Oryza sativa
Varieties
พันธุ์
Gaba
จีเอบีเอ
Soaking
การแช่
Abstract: Rice germ contains protein, vitamins, minerals, dietary fiber and gamma-aminobutyric acid (GABA). GABA has been proved to be effective for lowering the blood pressure of human being. It has neurotransmission functions and tranquilizer effects. determination of GABA in rice germ and brown rice were investigated by using low-amylose, high-amylose and waxy rice cultivars. Percentage of germ weight showed no relation to the GABA content. The amount and patterns of the GABA accumulation varied depending on the cultivar. GABA content in most of rice varieties increased during incubation. The accumulation of gamma-aminobutyric acid (GABA) in non-waxy and waxy rice germ during water soaking were determined by using 14 different cultivars. Water soaking can enrich GABA content in the germ of all rice varieties. The GABA accumulation was differed upon rice varieties and soaking time. GABA content in most of rice varieties increased during 4 h of incubation at 40 ºC.
Right: ลิขสิทธิ์เป็นของเจ้าของบทความแต่เพียงผู้เดียว
สงวนลิขสิทธิ์ตามพระราชบัญญัติลิขสิทธิ์ พ.ศ. 2537
เอกสารนี้สงวนไว้สำหรับการใช้งานเพื่อการศึกษาเท่านั้น ไม่อนุญาตให้นำไปใช้ประโยชน์ด้านการค้า ไม่ว่ากรณีใด ๆ ทั้งสิ้น อีกทั้งห้ามมิให้ดัดแปลงเนื้อหา และต้องอ้างอิงถึงเจ้าของเอกสารทุกครั้งที่มีการนำไปใช้
Type: PhysicalObject
Format Extent: 4 แผ่น
Availability : Food Information Center, Institute of Food Research and Product Development, Kasetsart University, P.O. Box 1043, Kasetsart, Chatuchak, Bangkok 10903, Thailand;
Availability: ศูนย์สารนิเทศทางอาหาร สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์;
Appears in Collections:Institute of Food Research and Product Development

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Accumulation of gamma-aminobutyric acid (GABA) in non-waxy and waxy rice germ.pdf195.75 kBAdobe PDFView/Open

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2009  The DSpace Foundation - Feedback