DSpace
 

Thai Agricultural Research Repository >
Academic Institution >
Kasetsart University >
Institute of Food Research and Product Development >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://anchan.lib.ku.ac.th/agnet/handle/001/5248

ARN: TH201200005166
Authors: Nipat Limsangouan
Chulaluck Charunuch
Seiichiro Isobe
นิพัฒน์ ลิ้มสงวน
จุฬาลักษณ์ จารุนุช
เซอิชิโร อิโซเบะ
Authors' affiliation: Kasetsart University, Bangkok (Thailand). Institute of Food Research and Product Development
Kasetsart University, Bangkok (Thailand). Institute of Food Research and Product Development
National Food Research Institute, Ibaraki (Japan)
Authors' affiliation (Thai): มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร
สถาบันวิจัยอาหารแห่งชาติ, ญี่ปุ่น
Title: สภาวะที่เหมาะสมในการพัฒนาผลิตภัณฑ์พองกรอบผสมผงชาเขียวญี่ปุ่นเพื่อสุขภาพ
Optimization of functional Japanese green tea snack production
Corporate authors (Thai): -
Format Extent: 1 l.
Issue Date: [n.d.]
Language: tha
Keywords: Japanese green tea
Snack
Functional properties
Optimization
Production
Subject Classification(ASC): Q02
Q04
AGROVOC: Tea
ชา
Japan
ญี่ปุ่น
Efficiency
ประสิทธิภาพ
Food processing
กรรมวิธีการผลิตอาหาร
Ingredients
ส่วนผสม
Product development
การพัฒนาผลิตภัณฑ์
Snack foods
อาหารขบเคี้ยว
Chemicophysical properties
คุณสมบัติทางเคมีกายภาพ
Texture
เนื้อสัมผัส
Quality
คุณภาพ
Abstract: Optimization conditions for Japanese green tea snack production were investigated using response surface methodology. A central composite design with four independent variables: screw speed (116, 150, 200, 250 and 284 rpm); feed rate (28.8, 32.0, 38.3, 44.7 and 47.9 g/min); moisture content (13.0, 14.0, 16.0, 18.0 and 19.0 %) and vegetables or herbs content (0.0, 1.0, 3.0, 5.0 and 6.4 %) was use to study the response variables such as expansion ratio, bulk density, hardness, crispness, antioxidant activity, total phenolic and resistant starch content. A second-degree equation for independent and response variables was computed and used to create the contour and surface plot graphs. The screw speed at 196 rpm, feed rate of 44.7 g/min, moisture content at 15.4 % and vegetables or herbs content of 3.4 % were suitable to make Japanese green tea snack with the responses as 2.251 ± 0.097 (expansion ratio); 0.463 ± 0.002 g/ml (bulk density); 3241 ± 337 g (hardness); 9.800 ± 4.494 (crispness); 0.904 ± 0.033 mmol Trolox/g (antioxidant activity); 5.098 ± 0.502 mg GAE/g (total phenolic content) and 0.305 ± 0.010 % w/w (resistant starch content).
Right: ลิขสิทธิ์เป็นของเจ้าของบทความแต่เพียงผู้เดียว
สงวนลิขสิทธิ์ตามพระราชบัญญัติลิขสิทธิ์ พ.ศ. 2537
เอกสารนี้สงวนไว้สำหรับการใช้งานเพื่อการศึกษาเท่านั้น ไม่อนุญาตให้นำไปใช้ประโยชน์ด้านการค้า ไม่ว่ากรณีใด ๆ ทั้งสิ้น อีกทั้งห้ามมิให้ดัดแปลงเนื้อหา และต้องอ้างอิงถึงเจ้าของเอกสารทุกครั้งที่มีการนำไปใช้
Type: PhysicalObject
Format Extent: 1 แผ่น
Availability : Food Information Center, Institute of Food Research and Product Development, Kasetsart University, P.O. Box 1043, Kasetsart, Chatuchak, Bangkok 10903, Thailand;
Availability: ศูนย์สารนิเทศทางอาหาร สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์;
Appears in Collections:Institute of Food Research and Product Development

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Nipat_12.pdf61.56 kBAdobe PDFView/Open

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2009  The DSpace Foundation - Feedback