DSpace
 

Thai Agricultural Research Repository >
Academic Institution >
Kasetsart University >
Institute of Food Research and Product Development >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://anchan.lib.ku.ac.th/agnet/handle/001/5249

ARN: TH201200005167
Authors: Nipat Limsangouan
Sunaree Thamkrasae
Chulaluck Charunuch
Pisut Butsuwan
Phisamai Srichayet
Kassamaporn Puntaburt
นิพัฒน์ ลิ้มสงวน
สุนารี ถ้ำกระแสร์
จุฬาลักษณ์ จารุนุช
พิสุทธิ์ บุตรสุวรรณ
พิศมัย ศรีชาเยช
กัษมาพร ปัญต๊ะบุตร
Authors' affiliation: Kasetsart University, Bangkok (Thailand). Institute of Food Research and Product Development. Department of Food Processing and Preservation
Kasetsart University, Bangkok (Thailand). Institute of Food Research and Product Development. Department of Food Processing and Preservation
Kasetsart University, Bangkok (Thailand). Institute of Food Research and Product Development. Department of Food Processing and Preservation
Kasetsart University, Bangkok (Thailand). Institute of Food Research and Product Development. Department of Food Processing and Preservation
Kasetsart University, Bangkok (Thailand). Institute of Food Research and Product Development. Department of Food Processing and Preservation
Kasetsart University, Bangkok (Thailand). Institute of Food Research and Product Development. Department of Food Processing and Preservation
Authors' affiliation (Thai): มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร ฝ่ายกระบวนการผลิตและแปรรูป
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร ฝ่ายกระบวนการผลิตและแปรรูป
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร ฝ่ายกระบวนการผลิตและแปรรูป
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร ฝ่ายกระบวนการผลิตและแปรรูป
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร ฝ่ายกระบวนการผลิตและแปรรูป
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร ฝ่ายกระบวนการผลิตและแปรรูป
Title: อิทธิพลของแป้งข้าวโพดบดหยาบดัดแปรด้วยกระบวนการเอกซ์ทรูชันต่อคุณลักษณะทางกายภาพของผลิตภัณฑ์ขนมขบเคี้ยว
Effect of modified corn grit flour by extrusion process on physical properties of extruded snack
Corporate authors (Thai): -
Format Extent: 1 l.
Issue Date: [n.d.]
Language: tha
Keywords: Modified corn grit flour
Extrusion process
Physical properties
Extruded snack
Subject Classification(ASC): Q02
Q04
AGROVOC: Corn flour
แป้งข้าวโพด
Chemicophysical properties
คุณสมบัติทางเคมีกายภาพ
Extrusion
การกดอัดเป็นรูป
Food processing
กรรมวิธีการผลิตอาหาร
Snack foods
อาหารขบเคี้ยว
Abstract: To solve the non-acceptance from producer and customer (dense texture and low expansion) for high fiber extruded snack production, the modified corn grit flour by extrusion process were used. The effect of modified corn grit flour on physical properties (expansion ratio, bulk density and texture profile) of extruded snack foods was studied with two factors of modified conditions (feed moisture at 2 levels: 14 and 18%; screw speed at 2 levels: 300 and 400 rpm) and %substitute of modified corn grit flour (5 levels: 0, 25, 50, 75 and 100%). The results found that, the higher level of %substitute of modified corn grit flour and screw speed will make a good quality in high expansion ratio (2.73 ± 0.11) and crispness (38.27 ± 8.38), but low bulk density (5.15 ± 0.15 g/100 ml) and hardness (1,530 ± 355 g). The high ratio of %substitute will decrease the stickiness problem of snack, also.
Right: ลิขสิทธิ์เป็นของเจ้าของบทความแต่เพียงผู้เดียว
สงวนลิขสิทธิ์ตามพระราชบัญญัติลิขสิทธิ์ พ.ศ. 2537
เอกสารนี้สงวนไว้สำหรับการใช้งานเพื่อการศึกษาเท่านั้น ไม่อนุญาตให้นำไปใช้ประโยชน์ด้านการค้า ไม่ว่ากรณีใด ๆ ทั้งสิ้น อีกทั้งห้ามมิให้ดัดแปลงเนื้อหา และต้องอ้างอิงถึงเจ้าของเอกสารทุกครั้งที่มีการนำไปใช้
Type: PhysicalObject
Format Extent: 1 แผ่น
Availability : Food Information Center, Institute of Food Research and Product Development, Kasetsart University, P.O. Box 1043, Kasetsart, Chatuchak, Bangkok 10903, Thailand;
Availability: ศูนย์สารนิเทศทางอาหาร สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์;
Appears in Collections:Institute of Food Research and Product Development

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Nipat_14.pdf70.46 kBAdobe PDFView/Open

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2009  The DSpace Foundation - Feedback